Wethouder de Haan start reconstructie Blauforlaet

Vandaag start Koninklijke Oosterhof Holman in opdracht van Gemeente Achtkarspelen met het onderhoud aan de openbare weg nabij de brug Blauforlaet. De verhardingen aan de westelijke kant van de brug zijn nodig aan vervanging toe. Eerder vandaag zijn de werkzaamheden afgetrapt door wethouder Max de Haan. Onder toeziend oog van de machinist mocht de wethouder de eerste meters asfalt verwijderen met behulp van de 150 cm asfaltfrees van WEMAC.

Het fietspad aan de westelijke zijde van de N358 (vanaf de afslag Blauforlaet) wordt vernieuwd, evenals de weg ten noorden van het buurtschap Blauforlaet, tot aan de brug. Vanwege de slechte conditie waarin de weg verkeert, wordt hij grondig aangepakt. Om te beginnen wordt de oude asfaltlaag verwijderd. Hierbij komt onze 150 cm asfaltfrees met veegzuigwagen in actie. De weg wordt opnieuw uitgegraven en voorzien van een nieuwe fundering. Aan de noordzijde wordt een graskei aangebracht en als laatste wordt het geheel voorzien van een nieuwe laag asfalt. De inritten worden opgebroken en vernieuwd.

Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer zoveel mogelijk om het werk heen geleid. De verkeersmaatregelen worden verzorgd door Wegwijsrent. Afhankelijk van het weer worden de werkzaamheden eind november afgerond.