WEMAC ingeschakeld voor frees- en asfaltwerk op N46 Groningen-Delfzijl

Na de bouwvak is WEMAC alweer druk aan de slag op verschillende locaties. Zo mochten wij direct na de vakantieperiode aantreden in onze eigen provincie. In opdracht van de provincie Groningen, vernieuwde Koninklijke Oosterhof Holman vanaf week 32 een deel van de N46 Groningen – Delfzijl. De autoweg wordt aangepakt vanaf Garsthuizen tot Zijldijk. Een grote rol is hierbij weggelegd voor WEMAC, in samenwerking met Freesmij.

Vlak na de zomervakantie startte Koninklijke Oosterhof Holman met de werkzaamheden. Ter voorbereiding werd partner Wegwijsrent ingeschakeld voor het verkeersplan en later voor de verkeersmaatregelen. WEMAC mocht voor dit project het frees-, en asfalteerwerk op zich nemen. Voor het grote werk werd hierbij gebruik gemaakt van een grote 380 cm. frees van Freesmij. Ongeveer 25  vrachtauto’s van Wigchers transport zorgen voor afvoer van freesafval en aanvoer van vers asfalt

Hoog tempo met beperkte stremming

In totaal werd er zo’n 4,4 kilometer van de autoweg vernieuwd, opgedeeld in twee fases om de verkeershinder te beperken. Zodoende bleef er altijd één weghelft beschikbaar voor verkeer. Ondanks de wisselende weersomstandigheden werd er vlot doorgewerkt. In twee dagen werd de eerste weghelft, samen met afritten en parkeerplekken weggefreesd. Om de weg vervolgens in één dag van nieuw asfalt te voorzien. Tot slot wordt de belijning aangebracht. Dit hele proces herhaalt zich in de tweede fase.

Materieel WEMAC

Zoals eerder genoemd was de oranje kleur van WEMAC nadrukkelijk aanwezig bij de wegwerkzaamheden. Voor het freeswerk, en het bijbehorende veegwerk, werden onze 50cm., 60cm., 100cm, en 150cm asfaltfrezen ingeschakeld, aangevuld met de wegdekreiniger, veegzuigwagens  (met- en zonder rolbezem) en de RAVO veegzuigwagen. Om de autoweg efficiënt van nieuw asfalt te voorzien, kwam onze asfaltset in actie, voorafgegaan door onze nieuwe kleefwagen. De asfaltset bestond uit onze Vogele asfaltafwerkmachine, aangevuld met banden-, tandem-, en statische walsen. Het materieel werd uiteraard bestuurd door onze gespecialiseerde vakmensen!