WEMAC AAN DE SLAG VOOR COMBINATIE HEREPOORT OP GRIFFEWEG GRONINGEN

//WEMAC AAN DE SLAG VOOR COMBINATIE HEREPOORT OP GRIFFEWEG GRONINGEN

Combinatie Herepoort is inmiddels van start met de voorbereidende werkzaamheden voor de  Aanpak Ring Zuid. De reconstructie van de Griffeweg maakt ook onderdeel uit van dit grootschalige project.De werkzaamheden op de Griffeweg startten zondagavond 14 mei, toen er werd begonnen met het verwijderen van de bovenste asfaltlaag. Hiervoor werden diverse machines van WEMAC ingeschakeld. 

Het freeswerk vond plaats vanaf de Europaweg tot aan de kruising met de Veemarktstraat. Zowel het asfalt op de autoweg als de fietspaden werd hierbij verwijderd. Voor het freeswerk werden onze 60cm- en 150cm frees ingezet, aangevuld met een 220cm frees van Freesmij. Hiernaast kwamen er diverse WEMAC veegzuigwagens in actie om het freesafval te verwijderen.

Herinrichting Griffeweg

Om de doorstroming van het verkeer te verbeteren, zal op de kruising Barkmolenstraat / Griffeweg / Boermandestraat een voorrangsplein gemaakt worden. De werkzaamheden vinden plaats van 14 t/m 24 mei, in deze periode zal de weg afgesloten zijn voor autoverkeer.

Meer informatie over dit project vind je hier.

DSC_1614-5
DSC_1514-1