Opruimen oude N383 Leeuwarden in volle gang

Momenteel is er volop actie bij de oude Harlingerstraatweg (N383), waar de 150cm asfaltfrees van WEMAC de oude weg aan het opruimen is. Ons feloranje materieel is duidelijk zichtbaar in het Friese landschap. Alle materialen die vrijkomen worden hergebruikt, passend bij de circulaire gedachte van nu en de toekomst. De werkzaamheden worden in samenwerking met Freesmij uitgevoerd.

De helft van de materialen wordt gebruikt voor de fundering op de toekomstige Energiecampus Leeuwarden, de andere helft voor andere projecten die onze partner Koninklijke Oosterhof Holman in uitvoering heeft. Het gebied rondom de oude weg wordt heringericht met landbouwpercelen; hiervoor worden nieuwe sloten gegraven. Daarnaast wordt een deel van het vrijkomende (frees)asfalt gebruikt om nieuw asfalt mee te maken.

Gronddepot voor de Haak
Voortvloeiend uit de werkzaamheden voor de Haak om Leeuwarden is de oude weg als gronddepot gebruikt. Hierdoor is de ene helft van de oude N383 is verdwenen onder grond en groen. Ook deze  grond wordt weer hergebruikt, als opvulling voor het oude tracé.

Alle werkzaamheden van WEMAC en Koninklijke Oosterhof Holman zijn medio juli afgerond.

WEMAC Leeuwarden 2