NIEUWE 150CM FREES VOOR HET EERST IN ACTIE

//NIEUWE 150CM FREES VOOR HET EERST IN ACTIE

Nieuwe 150cm asfaltfrees beleeft vuurdoop

De splinternieuwe 150cm asfaltfrees is 15 maart 2017 voor het eerst in actie gekomen. Dit gebeurde op een werk van Jansma Drachten: het woonrijp maken van De Boech in Menaldum. Onder het toeziend oog van een vertegenwoordiging van Wirtgen, is de machine in gebruik genomen. De machine werd ingezet om het wegdek ‘om te woelen’, ofwel: het doorgefreesde asfalt wordt, samen met de puinbaan, hergebruikt als funderingsmateriaal onder het straatwerk.

150 cm asfaltfrees
DSC_1217

Dag 2: P+R Reitdiep Groningen

Een dag later kon de frees opnieuw in actie komen, ditmaal op het Reitdiep in Groningen. Op deze locatie wordt door hoofdaannemer Koninklijke Oosterhof Holman een P+R aangelegd, waar de auto geparkeerd kan worden, om vervolgens met de bus de weg naar het centrum van de stad te vervolgen.

Het terrein achter het P+R heeft in het verleden dienst gedaan als gronddepot, wat bereikt kon worden via een bouwweg. De bouwweg wordt vervangen door een definitieve ontsluitingsweg tussen de rotonde en de woonwijk. Het hoogteprofiel wordt in verband met de overhangende hoogspanning verdiept aangelegd. Omdat deze weg niet toegankelijk is voor doorgaand verkeer, kregen we alle tijd en ruimte om meters te maken met de nieuwe machine.

Kortom: een ideaal project om de verschillende toepasbaarheden van de Wirtgen W150 CFi te testen!

DSC_1271
DSC_1214
DSC_1278